Falgarona Sabaters

Els orígens de l'establiment es remunten a l'any 1861 al carrer Perelada de la mà de Jaume Canadell que exercia de sabater artesà. Posteriorment el negoci passaria a mans de la seva filla Dolors qui es casà amb Pere Falgarona, natural de Perelada, i el qual era músic i sabater. Tenien dos establiments de sabateria, un al carrer Portella, que compraren l'any 1930, i l'altre al carrer Perelada. El matrimoni tingué tres fills: Josep, Joan i Elvira. Josep Falgarona és un pianista famós, fa anys que viu i treballa a París. Joan Falgarona i Canadell es dedicà a la música, especialització en la trompeta. Es casà amb Pilar Cortada i Teixidor, i tingueren quatre fills: Xavier ( que també és músic), Joan ( actual responsable de l'establiment), Maria Teresa i Elvira.
L'any 1953 morí Pere Falgarona i l'any següent, el 1955, Joan Falgarona i Canadell penjà la trompeta. Ja no la tocà més i es posà al front de la botiga per continuar la tradició familiar.
Portaven la botiga amb la seva esposa i havien de vigilar l'economia i el negoci. Amb l'arribada dels primers turistes els anys 1957, 1958, 1959... el negoci começa a revifar, es treballa força més i la botiga comença a créixer. El 1963 s'hi fa la primera reforma, en la part que aleshores era seva. Als anys setantes es compra un tros més d'edifici a les senyores Carme i Margarida Olivés. El 1986 es fa una segona ampliació, i l'última reforma data del 1999.
Actualment és Joan Falgarona fill qui porta l'establiment. A Can Falgarona si poden trobar les darreres marques en calçats, així com un acollidor outlet a l'interior.
El sotarrani de la botiga hi trobem l'Espai d'Art Aljub on regularment si realitzen exposicions.
(*)Text resumit extret del llibre COMERÇ DE FIGUERES de Josep Valls

Aparador

ref.1

ref.2

ref.3

ref.4

ref.5

ref.6

ref.7

ref.8

ref.9

ref.10

ref.11

ref.12

VISTA 360º