Llibreria Àngel Batlle

NIVELL DE CATALOGACIÓ

La Llibreria Àngel Batlle forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE LA DE BARCELONA elaborat per l’ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E3: ELEMENTS D'INTERÈS PISATGÍSTIC.

RESSENYES HISTÒRIQUES
La primera referència comercial d’un establiment en aquest local data de l’any 1897. En aquesta data Josep Mas sol·licita permís a les autoritats municipals per a col·locar un rètol en la botiga del núm. 23 del carrer de la Palla en el qual posarà " se venden libros de lances ". El 1922 es documenta l'existència d'una fusteria al Carrer de la Palla 23. L'any 1953 l'establiment ja apareix com a Lliberia Batlle. Actualment és regentada per l'Àngel Batlle i es dedica a la venta de llibres antics.

ELEMENTS D'INTERÈS

Exteriors

Dels dos portals, el de l’esquerre és un aparador amb una senzilla estructura de fusta i una moderna llinda amb la dedicació de l’establiment. El de la dreta disposa de la porta d’accés situada al centre de l’obertura, flanquejada per dos aparadors que conformen un petit vestíbul. Tot plegat amb una senzilla estructura de fusta i un modern rètol, a la zona de llinda amb el nom de l’establiment.

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia de les botigues emblemàtiques de Barcelona.


VISTA 360º