Armeria Roca

NIVELL DE CATALOGACIÓ

Armeria Roca forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE LA DE BARCELONA elaborat per l’ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E3: ELEMENTS D'INTERÈS PISATGÍSTIC.

RESSENYES HISTÒRIQUES

La primera referència comercial d’un establiment en aquest local data de l’any 1947 Manuel Roca obre una botiga a Aribau 66. Es realitzen els mobles interiors i exteriors in situ, adaptats al producte a exposar. El 1982 passa al nét de Manuel, Manuel Roca Torres i es constitueix la societat Armeria M. Roca SA (més endavant SL). Es reforma la botiga (paviment, cel ras, pintura) conservant el mobiliari (només s’incorporen unes portes lliscants de vidre en una franja estreta intermèdia que era oberta) L'any 1988 mor en accident Manuel Roca Torres i a des de l'any 2004 el gerent de la botiga passa a ser Carles Manel López Morilla.

ELEMENTS D'INTERÈS

Exteriors

Sobre el parament, enquadrant la obertura, un aplacat que oculta el forat arquitectònic, de marbre groc amb sòcol i motllura perimetral gris, on es retallen dues obertures: l’accés i una finestra superior que s’utilitza per ubicar el rètol. Dins de l’obertura, el vestíbul exterior amb cel ras, aparadors laterals i tancament reculat amb porta central, de fusta i vidres plans, i el llum central.

Interiors

El mobiliari de fusta que forma un conjunt amb els elements exteriors: l’aparador interior, els armaris vitrina de les parets i el taulell amb planta en L amb vitrina superior en un extrem i espai per la caixa en la cantonada.

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia de les botigues emblemàtiques de Barcelona.

VISTA 360º