Numismàtica Arunci

NIVELL DE CATALOGACIÓ

La Numismàtica Arunci forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE LA DE BARCELONA elaborat per l’ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E2: ESTABLIMENTS D’INTERÈS


RESSENYES HISTÒRIQUES

La primera referència comercial d’un establiment en aquest local data de l'any 1940 quan obre botiga de roba de dona i taller FEDI, considerada la primera boutique de Barcelona, propietat d’un oficial de l’exèrcit italià que havia entrat amb les tropes de Franco a Barcelona on havia conegut a la seva dona, la modista Mercedes .... La planta baixa era la sala de vendes, amb els emprovadors al fons i en l’entresolat i havia el taller. El 1979 passa a Justa Zayas que adapta el local com a numismàtica. Es mantenen tots els elements exteriors (canviant la roba del tendal i afegint prestatges en els mostradors) i es reforma l’interior conservant l’escala de pujada a l’altell.

ELEMENTS D'INTERÈS

Exteriors

Sobre el parament, l’aplacat de marbre blanc que emmarca el buit arquitectònic original, amb motllura de pedra artificial en les vores interior i exterior. Dins de l’obertura:
- L’estructura del tendal de perfils d’acer
- El tancament de l’entresolat, amb reixa i plafons prop del pla de façana
- El conjunt d’elements del vestíbul exterior: paviment de marbre blanc; tancament de fusta reculat amb porta vidrada lateral; aparadors exteriors amb sòcol de fusta amb cantonada corbada, i plafons de fusta amb motllura sobreposada.

Interiors

L’escala d’accés a l’entresolat amb barana d’obra i barrot d’arrencada i part superior de fusta (el paviment original està sota la fusta sobreposada).

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia dels establiments emblemàtics de Barcelona.

VISTA 360º