Quimet & Quimet

NIVELL DE CATALOGACIÓ

Quimet & Quimet forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE LA DE BARCELONA elaborat per l’ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E3: ELEMENTS D'INTERÈS PISATGÍSTIC.

RESSENYES HISTÒRIQUES

La primera referència comercial d’un establiment en aquest local data de l'any 1914 quan Quim Salsas, productor de vi del Bruc, obre diversos punts de venda per comercialitzar la seva producció a Barcelona i entorn. A banda del que es conserva al carrer Poeta Cabanyes 25 (abans Cabañes) en tenia un al carrer Astúries i un altre a l’Hospitalet. L'any 1939 passa a Carolina Salsas Ollé i el 1950 passa a la filla de Carolina, Maria Pascual Salsas. L'any 1965 Carolina Salsas sol•licita permís per a canviar el taulell. Actualment el regenten els besnéts del fundador, Quim i Joana Pérez Sans. L'establiment continua funcionant com a bodega.

ELEMENTS D'INTERÈS

Exteriors

El rètol bandera i el tancament de fusta pintada del portal (obertura dreta):
-Sobre el parament, els porticons plegables a l’exterior, amb el límit superior paral.lel a l’arc de l’obertura i quatre nivells de plafons.
-Dins de l’obertura, el bastiment que ressegueix el forat arquitectònic i el tancament de la zona superior amb tarja, amb 3 emmarcats amb vidre, i plafó superior ajustat a l’arc.
-La bandera, llevat del plafó amb el nom actual, de forja artística policromada, amb rodons corbats amb fulles de planxa repujada.

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia dels establiments emblemàtics de Barcelona.

VISTA 360º