Roig Calçats i Espardenyes

ROIG Calçats i Espardenyes, és una botiga centenària dedicada a la venda del calçat amb tres punts de venda propis, dos a Figueres i un a Cadaqués, amb el compromís comercial basat amb la qualitat, el confort, la moda i el servei.
Amb un tracte atent, donem les respostes adients per resoldre les expectatives i preferències que els nostres clients desitgen.
Especialitzats en espardenyes, hem diversificat els nostres productes presentant unes col•leccions de sabates per dona, home i nens, reconegudes per la qualitat, per la seva elaboració i la comoditat que aporten els materials i els últims avenços.
En les nostres col•leccions de sabates, amb prestigioses marques internacionals, hi conviuen moda i disseny i tecnologies aplicades al món del calçat per proporcionar un màxim confort.

ARCHE – BARRATS - BIRKENSTOCK – CASTAÑER - C•DOUX – EL NATURALISTA – GEOX – HOMERS – HUNTER - LUCA GROSSI – MBT – MEPHISTO – PATAUGAS - PIRELLI – PRETTY BALLERINAS – SCHOLL – STONEFLY – STUART WEITZMAN – TIMBERLAND – TOMMY HILFIGER - TREMP – UNITED NUDE… formen part de les marques de ROIG SELECCIÓ.

HISTÒRIA I EVOLUCIÓ
Com a moltes altres botigues de Figueres, la transició de l’artesà al botiguer és el fet més comú i evident.
L’any 1869, Sebastià Roig Jofre, fill de Vilanova de la Muga, i per aquest motiu conegut amb el sobrenom d’en “Vilanova”, anava pels pobles recollint el cànem, la matèria prima de les soles de les espardenyes, i realitzava tot el procés de fabricació: rentar, pentinar i torçar el cànem, fer les soles, donar-hi forma, cosir i envetar.
Sebastià Roig, era un home conegudíssim a la comarca i el establiment agafava dos carrers, Caamaño i Monturiol, era molt gran i molta gent anava a la botiga els dijous, el dia del mercat de la ciutat de Figueres, a deixar-hi els cistells, farcells, ous, aviram...mentre els pagesos anaven a esmorzar o acabaven el mercat i esperaven la tartana per marxar.
L’any 1962, l’enderrocament de l’edifici on hi havia la botiga, va obligar el trasllat d’aquesta a l’actual ubicació a la placeta baixa de la Rambla. Va ser un pas important: el canvi més gran experimentat per la família en el comerç i la botiga.
Aquella que donava als dos carrers paral•lels Caamaño i Monturiol era molt gran, i la de la placeta Baixa era molt més petita. L’actual edifici del capdavall de la Rambla, és de l’arquitecte Pelayo Martínez, tota una garantia de qualitat i elegància. A la botiga vella, hi havia moltes cadires perquè el clients poguessin seure a l’hora d’emprovar. A la nova no hi cabien i el mateix Pelayo Martínez els dissenyà un banc de fusta que encara es conserva, i del que se n’ha fet una rèplica exacta col•locada a continuació, que és totalment operatiu avui encara.
Al 1983 Miquel Roig Casademont, va impulsar la reforma de la botiga “Calzados Vilanova” i la va passar a “Roig, Calçats i espardenyes”, va canviar la imatge, però va conservar l’essència i l’esperit amb què s’havia creat el comerç.
Al 1991 es duu a terme una altre reforma interior de la botiga, es potencien els aparadors i s’hi instal•la un joc de miralls que donen sensació de grandària i amplitud, en un espai on conviuen, per dir-ho així, magatzem i botiga.
L’any 1993 s’obre a Cadaqués una altra botiga, on el producte estrella són les espardenyes, i al març del 2002 al Carrer Girona de Figueres se n’obre un altra fruit de l’empenta, il•lusió i la confiança, seguint sent fidels als orígens i al rebesavi, en “Vilanova”.
Hem diversificat les nostres col•leccions de sabates i espardenyes, amb prestigioses marques internacionals, per dona, home i nens, on hi conviuen moda i disseny i les noves tecnologies aplicades al món del calçat, per proporcionar un màxim confort.Aparador

ref.1

ref.2

ref.3

ref.4

ref.5

ref.6

ref.7

ref.8

ref.9

ref.10

ref.11

ref.12

ref.13

ref.14

ref.15

ref.16

ref.17

ref.18

ref.19

ref.20

ref.21

VISTA 360º