Rafael Vilarrubias. Postals de Banyoles.

Aquesta és la primera d'una sèrie de 3 exposicions que dedicaren al fotògraf Rafael Vilarrubias on repasserem la seva trajectòria professional. Vilarrubias és un dels grans fotògrafs catalans de l'anomenada generació Leica que s'incorporaren al diari La Vanguardia a principis dels anys trenta.
Rafael Vilarrubias i Ros nasqué a Igualada el 2 de març de 1905, on visqué fins a l'edat de 26 anys. Treballava d'escrivent alhora que concorria a les exposicions i cursets de l'Agrupació Fotogràfica Igualadina amb la mirada posada a l'exercici de la professió que vocacionalment el cridava: reporter.
L'any 1931 decidirà canviar d'aires, tot buscant un escenari idoni on desenvolupar la seva activitat fotogràfica. Seguint les recomenacions del seu barber habitual- qui feia pocs dies havia estat a Banyoles-, Vilarrubias arribarà a la ciutat i s'instal.larà a l'Hotel Mundial, la que serà la seva nova llar durant molt de temps. Quedarà meravellat de la bellesa de l'estany, dels carrers i places de la vila, els quals seran objecte de múltiples fotografies que posteriorment es vendran a "Can Lero", bé en format postal o bé en forma "d'acordions" desplegables constituint un dels primers documents de promoció turística de la ciutat de Banyoles en un temps on el turisme era encara força escàs.
(*) El Fons Rafael Vilarrubias es troba dipositat a L'INSPAI : Centre de la Imatge de la Diputació de Girona per voluntat de la família.
+ info a www.inspai.cat

VISTA 360º